När jag planerade mitt eget bröllop var en av de viktigaste detaljerna att bestämma vilken frisyr jag skulle ha. Jag ville ha en mjuk och romantisk bröllopsfrisyr som verkligen kunde förmedla känslan av kärlek och glädje under vår stora dag. Idag vill jag dela med mig av några idéer och tips som hjälpte mig att skapa den perfekta romantiska frisyren för mitt bröllop.

romantisk

Välja rätt frisyr för din ansiktsform

Först och främst är det viktigt att välja en frisyr som passar din ansiktsform. Jag rekommenderar att prata med din frisör om vilka frisyrer som passar bäst för din ansiktsform. Om du har ett runt ansikte kanske en uppsättning med lösa lockar eller en sidopartition skulle fungera bra. För ett ovalt ansikte kan du prova en halv uppsättning eller en romantisk fläta. Det är viktigt att känna sig bekväm med frisyren, så var noga med att prova olika stilar innan du bestämmer dig.

Tänk på ditt bröllops tema

När jag valde min bröllopsfrisyr ville jag att den skulle matcha vårt bröllopstema. Om du har ett vintage-bröllop kanske en klassisk och elegant uppsättning passar bäst. För ett bohemiskt bröllop kan en lös och bohemisk frisyr med flätor och blommor vara vackert. Var noga med att diskutera ditt bröllopstema med din frisör, så att de kan ge dig förslag på frisyrer som passar in i helheten.

Accessoarer för att addera romantik

Jag älskade att använda accessoarer för att göra min bröllopsfrisyr ännu mer romantisk. Blommor är ett utmärkt sätt att lägga till en mjuk och kärleksfull känsla i din frisyr. Du kan använda färska blommor som matchar ditt bröllopsbukett eller investera i vackra hårnålar och tiaror med blommotiv. Andra accessoarer att överväga inkluderar pärlor, spännen och sidenband. Accessoarer kan verkligen förvandla en enkel frisyr till något magiskt och romantiskt.

Läsvärt: tips för en komplett make-up

romantisk

Prova olika tekniker och stilar

Det finns så många olika tekniker och stilar att välja mellan när det gäller att skapa en romantisk bröllopsfrisyr. Jag provade flera olika tekniker, som lockar, vågor och flätor, innan jag bestämde mig för den perfekta kombinationen för mitt bröllop. Några av mina favoritidéer inkluderar:

  1. En lös och elegant uppsättning med lockar som ramar in ansiktet. Detta skapar en mj
  2. uk och romantisk look som är både klassisk och modern. 2. En flätad krona som går runt huvudet, vilket ger en känsla av en sagoprinsessa. Du kan även väva in små blommor eller pärlor för att addera en extra romantisk touch.
  3. En halv uppsättning där överdelen av håret är uppsatt och resten hänger löst i mjuka lockar eller vågor. Detta är en mycket populär stil för bröllop eftersom den är både elegant och avslappnad.
  4. En låg knut med lösa lockar som ramar in ansiktet och nacken. Detta är en annan klassisk och romantisk stil som passar de flesta ansiktsformer.

Förberedelser inför bröllopet

För att säkerställa att din bröllopsfrisyr ser fantastisk ut på din stora dag, rekommenderar jag att göra en provuppsättning med din frisör några veckor innan bröllopet. Detta ger dig möjlighet att prova olika stilar och tekniker och säkerställa att du är nöjd med slutresultatet. Dessutom kan det vara bra att ha en backupplan ifall något skulle gå fel på bröllopsdagen.

Kom ihåg att ta hand om ditt hår inför bröllopet. Investera i bra hårvårdsprodukter, som schampo, balsam och hårbehandlingar, för att hålla ditt hår glansigt och friskt. Om du färgar ditt hår, se till att göra det några veckor innan bröllopet för att ge det tid att återhämta sig och se naturligt ut.

Om du har extra skadat och torrt hår kan en professionell hårbehandling ge ditt hår den extra näring det behöver för att se fantastiskt ut på den stora dagen. Eyracure är en av världens mest avancerade hårbehandling, och produkterna är utvecklade och tillverkade av högkvalitativa ingredienser med en formula fri från sulfater, parabener och silikoner.

Njut av den stora dagen

Att få till och skapa en romantisk bröllopsfrisyr behöver inte vara komplicerat eller stressande. Följ mina tips och du kommer bli en strålande vacker brud! Glöm inte att njuta av varje steg i processen, för att skapa din drömfrisyr är en stor del av den magiska resan mot ett av ditt livs vackraste dag.

Mer på Bröllopsbloggen

Rekommenderad läsning: hårvårdstips inför våren