Kostnaden för en fri bar på ett bröllop kan variera kraftigt beroende på flera faktorer. Dessa inkluderar antalet gäster, typen av drycker som erbjuds, platsens policy och längden på mottagningen. Generellt sett kan kostnaderna sträcka sig från 150kr till 900kr per person. Det är viktigt att notera att detta bara är en uppskattning och de faktiska kostnaderna kan vara högre eller lägre beroende på specifika omständigheter. Vissa platser kan också erbjuda paketlösningar som inkluderar en fri bar, vilket kan vara mer kostnadseffektivt än att betala per person.

Faktorer som påverkar kostnaden för fri bar på bröllop

När du planerar ditt drömbröllop, är det en detalj som ofta dyker upp i diskussionen – ska vi ha fri bar? Det är en fråga som kan få brudparet att känna sig både upphetsade och nervösa. Fri bar på bröllopet kan vara ett underbart sätt att visa din gästfrihet och skapa en festlig atmosfär. Men hur mycket kostar det egentligen?

Först och främst beror kostnaden för fri bar på antalet gäster. Ju fler människor du bjuder in, desto mer kommer det naturligtvis att kosta. En bra tumregel är att räkna med ungefär 3-4 drinkar per person för hela kvällen. Om du har 100 gäster, pratar vi om cirka 300-400 drinkar.

Sedan kommer typen av alkohol du väljer att servera också spela en stor roll i den totala kostnaden. Vill du ha topphyllans sprit eller nöjer du dig med något mer budgetvänligt? Toppmärken kan snabbt öka notan, så om budgeten är stram kanske du vill överväga billigare alternativ.

En annan faktor som spelar in är varaktigheten av din mottagning. Ju längre festen varar, desto mer kommer folk troligen att dricka. Om ditt bröllop sträcker sig över flera timmar kanske du vill begränsa den fria baren till vissa delar av kvällen för att hålla kostnaderna nere.

Men det är inte bara alkoholen som kostar. Du måste också tänka på personalen. Om du anlitar en cateringfirma kommer de sannolikt att ta betalt per timme för varje bartender. Och glöm inte dricksen! Det är standard att lägga till 15-20% i dricks på den totala dryckesnotan.

Så, hur mycket kan du förvänta dig att betala? Enligt The Knot, ett populärt bröllopsplanerings-webbplats, spenderar genomsnittsbrudparet cirka 30 000kr på alkohol och bar service vid deras bröllop. Men kom ihåg, detta är bara ett genomsnitt. Kostnaderna kan variera kraftigt beroende på dina specifika val.

Att ha fri bar på ditt bröllop kan vara en underbar gest mot dina gäster, men det är viktigt att överväga alla faktorer innan du fattar beslutet. Tänk igenom din budget noggrant och fundera över vilken typ av atmosfär du vill skapa. Oavsett vad du väljer kommer din stora dag säkerligen bli minnesvärd!

Och kom ihåg – oavsett om du har fri bar eller inte, det viktigaste är att ni två älskar varandra och firar er kärlek med era nära och kära. Det är trots allt vad dagen handlar om!

FAQ

Fråga: Vad är den genomsnittliga kostnaden för en fri bar på ett bröllop?

Svar: Kostnaden kan variera mycket beroende på antalet gäster och vilken typ av dryck som serveras, men i genomsnitt kan det kosta mellan 150-909 kr per person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *