Vad är rätt etikett för bröllopskläder? Vad betyder alla dessa olika klädkoder när det kommer till klädsel för brudgummen? Är det okej att bära kostym eller ska jag välja något mer avslappnat? När förväntas eller behövs en smoking?

Brudgummens klädsel beror på hur formellt bröllopet är. Vid ett formellt bröllop bör brudgummen bära en svart kostym eller smoking. Vid ett halvformellt bröllop kan brudgummen bära en mörk kostym. Vid ett avslappnat bröllop kan brudgummen bära en ljus kostym, khakis eller chinos med en skjorta eller tuxedo.

Brudgum

Vad är skillnaden mellan en kostym och en smoking?

En kostym är en två- eller tredelad outfit som består av byxor, en kavaj och ibland en väst. En smoking är en mer formell klädsel, som vanligtvis bärs vid svartklädda evenemang.

Den allmänna regeln är att brudgummen och sin bestman är klädda en nivå högre än gästerna. Om gästerna bär kostym bör brudgummen och bestman bära smoking.

Nej, du ska inte ha jeans på ett bröllop. Bär ingen basebollkeps eller annan fritidshatt.

Bröllopsklädseln är oftast den klädsel som sticker ut på bröllopet, men glöm inte att framhäva din kostym. Hitta en fin smoking av hög kvalitet som du gillar och lägg till några accessoarer för att göra den unikt egen. Se till att lägga till roliga detaljer på manschettknappar, slipsar, näsduk, hängslen med mera.Se till att prova den tn eller två dagar före bröllopet bör du se till att din smoking passar perfekt. En lös smoking gör att du drunknar i den och en tajt smoking gör det svårt att visa upp dina danssteg, så låt den skräddarsy så att den passar dig perfekt.

Brudgum klädsel sommar och vinter

När det kommer till brudgum-klädsel är årstiden en viktig faktor att ta hänsyn till. Om bröllopet äger rum under sommarmånaderna, kan brudgummen välja en lättare och mer luftig klädsel, som till exempel en kostym i linne eller bomull. Detta är ett perfekt val för en varm sommardag och ger brudgummen möjlighet att känna sig bekväm och cool under bröllopsfestligheterna.

På motsatta sidan av spektrumet, om bröllopet hålls under vintermånaderna, är det viktigt att välja en mer täckande klädsel för att hålla värmen. Brudgummen kan välja en kostym i ull eller tweed, tillsammans med en varm väst och mössa för att skydda sig mot den kalla vädret.

Så, i slutändan är det viktigt att ta hänsyn till årstiden när det gäller brudgum-klädsel, eftersom det kan ha en avgörande inverkan på brudgummens bekvämlighet och utseende under bröllopsdagen.

Skilj dig som Brudgum åt från de andra.

Detta är något jag inte tänkte på innan vi valde ut våra smokingar, men det är helt logiskt! Du kan göra detta genom att sätta brudgummen i en annan färg på kostymen än hans bestman eller andra gäster, ändra färgen på kläderna eller slipsen eller ha ett annat knapphål än brudgummorna.

Många par väljer att låta männen bära en näsduk på kavajen för att få en enkel och sofistikerad look. Fickor är också bra eftersom de gör det möjligt att på ett subtilt sätt införliva bröllopsfärgerna i herrkläderna.

Ta hand om ditt hår

Det finns fler sätt att ta hand om ditt hår än vad du förmodligen inser. Regelbunden hårklippning och schamponering är de självklara, men det finns fler saker du kan göra inför bröllopet. Bestäm vilken frisyr och ansiktsbehåring du vill ha på bröllopsdagen och klipp dig fräscht och professionellt en dag eller två i förväg. När du har fått fram den look du vill ha kan du fråga din frisör om hur du bäst stylar den och se till att du använder produkter som inte tynger ner håret eller gör det platt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *