Ibland sägs det att resor bara är glamorösa i efterhand. Utan ordentlig planering är smekmånaden inte särskilt glamorös. När du kämpar med jetlag, när du inte hittar till ditt hotell eller när du står i långa köer på din destination kan frustrationen infinna sig. 

Det finns inget värre än att inse att du är oförberedd halvvägs in i resan. Den goda nyheten? Med lite förutseende kan du undvika de mest irriterande delarna av resan.

Smekmånaden är en chans att koppla av, fira och njuta av er tid tillsammans som nygifta. Om du planerar en resa som du gör en gång i livet är det värt att förbereda dig lite extra för att minimera stressen och maximera nöjet. Ha dessa tips i åtanke när du planerar!

Smekmånaden

1.Koppla av på vägen till Smekmånaden i en flygplatslounge

Flygplatser kan vara stressiga platser, det är också troligt att de är ert första stopp på bröllopsresan. Om du vill börja resan på rätt sätt kan ni överväga att få tillgång till en flygplatslounge. Det är särskilda utrymmen på en flygplats där endast vissa resenärer kan få förmåner utöver dem som erbjuds i vanliga terminalen. De flesta är antingen anslutna till flygbolag eller företag. Vanligtvis kan du bara få tillgång till dessa lounger om du flyger i första klass, har uppnått en viss statusnivå i ett flygbolags belöningsprogram eller har ett särskilt kreditkort i ditt namn.

De extra förmånerna kan förändra din upplevelse på flygplatsen helt och hållet. I dessa lounger finns vanligtvis gratis mat och dryck, bekväma sittplatser och tillgång till eluttag, gratis Wi-Fi. Lounger är verkligen lugnet mitt i stormen – om du letar efter lite lugn mitt i kaoset är en flygplatslounge rätt plats att vara på.

Om du är osäker på om du kommer att ha tillgång till en flygplatslounge på din smekmånad kan du kolla upp vilka förmåner som är förknippade med ditt medlemskap som bonusresenär. Ibland finns det dagskort att köpa. Flygplatslounge skulle vara ett bra tillägg till din smekmånadsbokning!

2.Hoppa över kön

Ingenting dödar reseviljan som en lång kö i säkerhetskontrollen på flygplatsen. Om du hoppas kunna hoppa över kön har du tur: det finns två fantastiska alternativ för resenärer. Se över program för att hjälpa resenärer att ta sig igenom säkerhetskontrollen snabbare. Det är definitivt värt att undersöka detta alternativ.

3.Investera i kvalitetsbagage

Tänk dig att du noggrant har kryssat av allt på din packlista. Du har fått ett bra pris på ditt flyg och du tittar på en fantastisk resplan. Allt går bra – åtminstone tills du märker att dragkedjan på din resväska är trasig och att dina kläder hotar att explodera ut över hela flygplatsen. Det är varje resenärs mardröm!

Kanske har din resväska fått många år på nacken, eller så har du köpt bagage till rabatterat pris och inser att du får vad du betalar för. I vilket fall som helst bör du investera i en ersättare av hög kvalitet. Rätt resväskor kan göra hela skillnaden för din reseupplevelse. När en resväska går sönder, rivs eller går sönder oväntat kan din stressnivå skjuta i höjden. Du måste då lägga ner dyrbar tid på vägen för att hitta en ersättare, oftast otroligt snabbt. Det kan till och med sluta med att du betalar för en resväska som du egentligen inte gillar, bara för att det är det enda alternativet.

Att investera i kvalitetsväskor före smekmånaden kan spara tid och stress. Det råder ingen brist på fantastiska alternativ på marknaden i dag. Vissa har hållbara, teleskopiska handtag eller kan fällas upp och utvidgas beroende på hur mycket utrymme du behöver. Andra har USB-portar och inbyggda batterier för att ladda din elektronik när du är på språng. Dessa alternativ kan kosta en hel del, men se köpet som en investering i dina framtida resor. En engångskostnad är alltid bättre än att ständigt byta ut billigt bagage!

Lycka till på din fantastiska resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *