Ett bröllopsrep äger vanligtvis rum dagen eller kvällen före vigseln. Det är då du, din partner, dina närmaste gäster och din familj övar att gå längst altargången, stå vid altaret och att avsluta cermonin (gå tillbaka längst altargången). Detta brukar ta ungefär 30 minuter och därefter följer vanligtvis bröllopsrepetitionsmiddagen.

Det finns fortfarande en chans att alla som kommer att delta i bröllopsceremonin inte har träffats ännu. Det är en stor lättnad att sätta ansikten till namn, det är viktigt att dina familjemedlemmar och vänner lär känna varandra. Alla behöver veta var och vad sina roller är. Vid repetitionen kan du veta allt detta innan bröllopsceremonin börjar.

En bröllopsdag kan göra vem som helst nervös. Det finns makt i att alla förstår sina roller på bröllopet, att bara veta hur och var varje steg kommer att ske kan lätta för alla inblandade. Även om din bröllopsdag handlar om dig och din partner är dina vänner och din familj också “på scen”. Genom att samla alla i tiden före bröllopet får folk en chans att ställa frågor som kanske bekymrar dem, men som kanske inte är tillräckligt viktiga för att motivera ett samtal innan när de vet att du börjar bli lite stressad när bröllopsdagen närmar sig. Det är mycket lättare att gå igenom dessa småsaker när man snabbt kan hitta en lösning och lugna.

Nyckeln är att inte behandla bröllopsrepet med samma uppmärksamhet som bröllopsdagen. En bröllopsrepetition gör att alla kan känna sig mer bekväma innan bröllopsceremonin, det ger dig också möjlighet att tillbringa ännu mer kvalitetstid med dina favoritpersoner. Vad kan det vara fel med det?

Månader av planering kommer att reduceras till en enda dag och när ni vet att alla är glada, förväntansfulla och bäst av allt, vet vad de ska göra när det är dags, kommer ni alla att gå vidare lugna.

Så slappna av, njut av kvällen och vet att det bästa är på gång!

Trots allt prat om dem är bröllopsrepetitioner kortvariga! De flesta pågår i mindre än en timme och går snabbt och smidigt förbi. På mindre än en timme kan alla känna sig mycket säkrare och mer bekväma eftersom de är informerade. Enligt oss är det en väl investerad tid.

Det var roligt att diskutera med Mamma från MinBaby och jämföra våra erfarenheter inför att gifta oss som ledde till denna artikel. Stort tack till Mamma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *